Lista podręczników na r. szk. 2015/2016

 

  1. Welttour 2 język niemiecki podręcznik z zeszytem ćwiczeń z filmami ZDF, Mróz-Dwornikowska Sylwia, Górecka Urszula, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 459/2/2012,                                                                                                                                         język niemiecki Poziom: 2 Podstawowy
  2. Biologia na czasie Podręcznik, Zakres podstawowy, Bonar Emilia, Krzeszowiec-Jeleń Weronika, Czachorowski Stanisław
    Nowa Era
    Poziom: 1 Podstawowy,klasy pierwsze  liceum i technikum
  3. Bez paniki! Podręcznik Edukacja dla bezpieczeństwa Zakres podstawowy, Borowiecki Mieczysław, Pytasz Zbigniew, Rygała Edward, Wydawnictwo Szkolne PWN
    nr dopuszczenia MEN: 422/2012
    Poziom: 1 Podstawowy
  4. Odkryć fizykę Podręcznik z płytą CD Zakres podstawowy, Braun Marcin, Śliwa Weronika, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 447/2012
    Poziom: 1Podstawowy
  5. Czas na geografię Podręcznik Zakres podstawowy, Lenartowicz Barbara, Wójcik Marcin, Wydawnictwo Szkolne PWN
    nr dopuszczenia MEN: 355/2011
    Poziom: 1 Podstawowy, uczniowie klas pierwszych
  6. Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych. Grażyna Koba, wydawnictwo Migra
    nr dopuszczenia MEN: 536/2012
    Poziom: 1Podstawowy
  7. Produkcja zwierzęca cz.I, Anna Rekiel, wydawnictwo Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 36/2006
    Poziom: 1 Podstawowy klasa I R
  8. Matura Focus 2 Student\’s Book A2+/B1, Kay Sue, Jones Vaughan, Brayshaw Daniel, wydawnictwo Pearson
    nr dopuszczenia MEN: 672/2/2013
    język angielski Poziom: 1Podstawowy
  9. Ready to order. Elementary English for the restaurant industry. Workbook (zeszyt ćwiczeń), Anne Baude, Montserrat Iglesias, Anna Inesta, wydawnictwo Longman
    ISBN: 9780582429567
    język angielski Poziom: 1PodstawowyJęzyk obcy angielski w gastronomii
  10. Ready to order. Elementary English for the restaurant industry. Students book (podręcznik), Anne Baude, Montserrat Iglesias, Anna Inesta. Wydawnictwo Longman
    ISBN: 9780582429550
    język angielski Poziom: 1PodstawowyJęzyk obcy angielski w gastronomii
  11. Career paths. Cooking. (podręcznik), Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley, Express Publishing
    język angielski Poziom: 1PodstawowyJęzyk obcy angielski w gastronomii
  12. Highly Recommended English. English for the hotel and catering industry 1. Pre-intermediate. Students book (podręcznik)
    Trish Stott, Rod Revell, Oxford University Press
    język angielski Poziom: 1Podstawowy
  13. Highly Recommended English. English for the hotel and catering industry 1. Pre-intermediate. Workbook (zeszyt ćwiczeń).
    Trish Stott, Rod Revell, Oxford University Press
    język angielski Poziom: 1Podstawowy
  14. Hotels Catering, Students Book (podręcznik), Virginia Evans, Jenny Dooley, Veronica Garza, Express Publishing
    język angielski Poziom: 1Podstawowy
  15. Oxford Solutions. Pre-intermediate. T.Falla, P.Davies, J.Sobierski, Oxford
    nr dopuszczenia MEN: 733/2/2015
    język angielski Poziom: 1Podstawowy
  16. Direkt neu 1A Podręcznik z ćwiczeniami z płytą CD, Motta Giorgio, Ćwikowska Beata, LektorKlett,
    nr dopuszczenia MEN: 333/1/2011/z1
    język niemiecki, Poziom: 1Podstawowy
  17. Język niemiecki zawodowy w gastronomii zeszyt ćwiczeń, Dul Anna, WSiP
    Język niemiecki Poziom: 1PodstawowyJęzyk obcy zawodowy w gastronomii
  18. Direkt neu 1B Podręcznik z ćwiczeniami z płytą CD, Motta Giorgio, Ćwikowska Beata, LektorKlett
    nr dopuszczenia MEN: 333/2/2011/z1
    Język niemiecki poziom: 1Podstawowy
  19. Fokus 1 Podręcznik + CD, Szczęk Joanna, Kryczyńska-Pham Anna, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 695/1/2014
    Język niemiecki Poziom: 1Podstawowy
  20. MATeMAtyka 1 Podręcznik, Babiański Wojciech, Chańko Lech, Ponczek Dorota, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 378/1/2011
    Poziom: 1Podstawowy
  21. Krok w przedsiębiorczość Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości z płytą CD, Makieła Zbigniew, Rachwał Tomasz
    Nowa Era
    Podstawy przedsiębiorczości Poziom: 1Podstawowy
  22. Dokumentacja ekonomiczno-finansowa, Mielczarczyk Zofia, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 1Podstawowy
  23. Organizacja i technika pracy biurowej podręcznik do nauki zawodu branża ekonomiczna, Łatka Urszula, WSiP
    Poziom: 1Podstawowy
  24. Produkcja roślinna część 1 podręcznik, Czerwiński Zbigniew, Gawrońska-Kulesza Alicja, Lenart Stanisław, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 10/2008
    Poziom: 1Podstawowy
  25. Podstawy produkcji roślinnej, Łuszczewska Donata, Bac Stanisław, Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
    nr dopuszczenia MEN: 26/99
    Poziom: 1Podstawowy
  26. Funkcjonowanie przedsiębiorstw, Joanna Ablewicz, WSiP
    Poziom: 1Podstawowy technikum ekonomiczne
  27. Funkcjonowanie przedsiębiorstw cz.2, Damian Dębski, Paweł Dębski, WSiP
    Poziom: 1Podstawowy technikum ekonomiczne
  28. Gospodarowanie zasobami majatkowymi i środkami pieniężnymi, Bożena Padurek
    Poziom: 1Podstawowy technikum ekonomiczne
  29. Prowadzenie działalności gospodarczej, Teresa Gorzelany, Wiesława Aue, WSiP
    Poziom: 1Podstawowy technikum ekonomiczne
  30. W Kościele, Praca zbiorowa, WAM
    religia Poziom: 1Podstawowy
  31. Spotkania z kulturą podręcznik, Bokiniec Monika, Forysiewicz Barbara, Michałowski Jacek, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 449/2012
    Wiedza o kulturze Poziom: 1Podstawowy
  32. Geografia dla maturzysty Podręcznik Część 1 Zakres rozszerzony, Czubla Piotr, Papińska Elżbieta, Wydawnictwo Szkolne PWN
    nr dopuszczenia MEN: 610/1/2012
    Geografia, Poziom: 1Wariantowy Klasy drugie technikum i klasy drugie liceum.
  33. Geografia dla maturzysty Zeszyt ćwiczeń Część 1 Zakres rozszerzony, Czerwińska Ewa, Jakimiuk Róża, Pasiak Marta
    Wydawnictwo Szkolne PWN
    Geografia, Poziom: 1Wariantowy grupa rozszerzona
  34. Welttour 1 Język niemiecki Podręcznik z zeszytem ćwiczeń + 2 CD, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 459/1/2012
    Język niemiecki, Poziom: 1WariantowyJęzyk niemiecki rozszerzony.
  35. Ponad słowami 1 podręcznik z płytą CD część 2 zakres podstawowy i rozszerzony, Chmiel Małgorzata, Równy Anna
    Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 425/2/2012
    Język polski, Poziom: 1WariantowyKlasy pierwsze liceum i technikum
  36. Ponad słowami 1 Język polski Podręcznik z płytą CD część 1, Chmiel Małgorzata, Kostrzewa Eliza, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 425/1/2012
    Język polski, Poziom: 1Wariantowy klasy pierwsze technikum i liceum
  37. MATeMAtyka 1 Podręcznik z płytą CD Zakres podstawowy i rozszerzony, Babiański Wojciech, Chańko Lech, Ponczek Dorota, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 360/1/2011
    Matematyka, Poziom: 1Wariantowy Podręcznik dla uczniów klasy TE
  38. Geografia na czasie Część 2 Podręcznik Geografia społeczno-ekonomiczna świata i Polski Zakres podstawowy
    Lenartowicz Barbara, Wilczyńska Ewa, Wójcik Marcin, Wydawnictwo Szkolne PWN
    nr dopuszczenia MEN: 41463
    Geografia, Poziom: 2PodstawowyKlasy Technikum
  39. Produkcja zwierzęca cz.II, Teresa Nałęcz-Tarwacka, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 28/2006
    Poziom: 2Podstawowy, Klasa IIR
  40. How can I help you część 1 + CD, Dolińska-Romanowicz Joanna, Nowakowska Dorota, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 2011
    Język angielski, Poziom: 2Podstawowy
  41. How can I help you 2 z płytą CD, Dolińska-Romanowicz Joanna, Nowakowska Dorota, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 341/04/MEN/20080207
    Język angielski Poziom: 2Podstawowy
  42. Career paths. Finance. (podrecznik), Virginia Evans, Jenny Dooley, Ketan C. Patel, Express Publishing
    Język angielski, poziom: 2Podstawowy, Technik ekonomista
  43. Matura Focus 2. Workbook. Daniel Brayshaw, Bartosz Michałowski, Pearson
    nr dopuszczenia MEN: 672/2/2013
    Język angielski,Poziom: 2Podstawowy
  44. Career paths. Cooking. (podręcznik), Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley, Express Publishing
    Język angielski, Poziom: 2Podstawowy
  45. Direkt Neu 2A Podręcznik i ćwiczenia + CD, Motta Giorgio, Ćwikowska Beata, LektorKlett
    nr dopuszczenia MEN: 2012
    Język niemiecki poziom: 2PodstawowyTechnikum klasy 2
  46. Welttour 2 język niemiecki podręcznik z zeszytem ćwiczeń z filmami ZDF, Mróz-Dwornikowska Sylwia, Górecka Urszula
    Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 459/2/2012
    Język niemiecki Poziom: 2Podstawowy
  47. Ponad słowami 2 Język polski Podręcznik Część 2 Zakres podstawowy i rozszerzony, Chmiel Małgorzata, Mirkowska-Treugutt Ewa, Równy Anna, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 425/4/2013
    Język polski Poziom: 2Podstawowy
  48. MATeMAtyka 2 Podręcznik Zakres podstawowy, Babiański Wojciech, Chańko Lech, Czarnowska Joanna, Janocha Grzegorz
    Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 378/2/2013
    Matematyka, Poziom: 2Podstawowy
  49. Prosto do matury 2, Maciej Antek, Krzysztof Belka Piotr Grabowski, Nowa Era
    Matematyka poziom: 2PodstawowyPodręcznik obowiązuje w klasach drugich liceum i technikum.
  50. Księgowość i kalkulacja Podręcznik Część 1, Borowska Grażyna, Frymark Irena, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 61/2013
    Poziom: 2Podstawowy
  51. Podstawy prawa pracy i prawa cywilnego Część 1 Podstawy prawa pracy, Boratyński Jacek, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 2Podstawowy
  52. Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość, Damian Dębski, Paweł Dębski, WSiP
    Poziom: 2Podstawowy technikum ekonomiczne
  53. Kadry i płace, Damian Dębski, Paweł Dębski, WSiP
    Poziom: 2Podstawowy technikum ekonomiczne
  54. W świecie Podręcznik i notes do religii, WAM
    nr dopuszczenia MEN: AZ-42-01/10-KR-6/13
    Religia, Poziom: 2Podstawowy
  55. Spotkania z kulturą podręcznik, Bokiniec Monika, Forysiewicz Barbara, Michałowski Jacek, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 449/2012
    Wiedza o kulturze, Poziom: 2Podstawowy
  56. Biologia na czasie 1 Podręcznik Zakres rozszerzony, Guzik Marek, Jastrzębska Ewa, Kozik Ryszard, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 564/1/2012
    Biologia Szkoła ponadgimnazjalna
    Poziom: 2Wariantowy klasa II i III technikum i klasa II liceum z biologią rozszerzoną
  57. Geografia dla maturzysty Zeszyt ćwiczeń Część 2 Zakres rozszerzony, Kop Jadwiga, Kucharska Maria, Szkurłat Elżbieta
    Wydawnictwo Szkolne PWN
    Geografia, Poziom: 2Wariantowygrupa rozszerzona
  58. Geografia dla maturzysty Geografia społeczno-ekonomiczna świata Podręcznik Część 2 Zakres rozszerzony
    Kop Jadwiga, Kucharska Maria, Szkurłat Elżbieta, Wydawnictwo Szkolne PWN
    nr dopuszczenia MEN: 610/2/2013
    Geografia, Poziom: 2Wariantowygrupa rozszerzona
  59. Geografia dla maturzysty Podręcznik Część 1 Zakres rozszerzony, Czubla Piotr, Papińska Elżbieta, Wydawnictwo Szkolne PWN
    nr dopuszczenia MEN: 610/1/2012
    Geografia, Poziom: 2Wariantowy Klasy drugie technikum i liceum
  60. Geografia dla maturzysty Zeszyt ćwiczeń Część 1 Zakres rozszerzony, Czerwińska Ewa, Jakimiuk Róża, Pasiak Marta
    Wydawnictwo Szkolne PWN
    Geografia, Poziom: 2WariantowyKlasy drugie technikum i liceum
  61. Odkrywamy na nowo Historia i społeczeństwo 1 Podręcznik Przedmiot uzupełniający, Balicki Adam, Operon
    Historia, Poziom: 2Wariantowy Klasa 2 liceum i technikum
  62. Ciekawi świata 1 Historia Podręcznik Część 2 Zakres rozszerzony, Czaja Roman, Strzelecka Małgorzata, Wroniszewski Jan
    nr dopuszczenia MEN: 478/2/2012
    Historia, Poziom: 2Wariantowyklasa 2 LO
  63. Ciekawi świata 2 Historia Podręcznik Część 1 Zakres rozszerzony, Ustrzycki Janusz, Ustrzycki Mirosław
    Operon
    nr dopuszczenia MEN: 478/3/2013
    Historia poziom: 2Wariantowyklasa 2 LO
  64. Odkrywamy na nowo Historia i społeczeństwo Przedmiot uzupełniający Średniowiecze Podręcznik, Balicki Adam, Burda Bogumiła, Halczak Bohdan, Operon
    Historia, Poziom: 2Wariantowy Klasa 2 liceum i technikum
  65. Repetytorium maturalne 2015 Język angielski Poziom rozszerzony, Umińska Marta, Hastings Bob, Chandler Dominika
    Pearson
    Język angielski, Poziom: 2Wariantowyklasy 2 i 3 liceum oraz 3 i 4 technikum
  66. Język angielski zawodowy w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń, Rafał Sarna, Katarzyna Sarna, Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne
    Język angielski, Poziom: 2WariantowyJęzyk obcy w gastronomii
  67. Ponad słowami 2 Język polski Podręcznik z płytą CD część 1 Zakres podstawowy i rozszerzony, Chmiel Małgorzata, Równy Anna, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 425/3/2013
    Język polski, Poziom: 2Wariantowy Dla uczniów liceum – zakres rozszerzony
  68. Matematyka 2 Podręcznik Zakres rozszerzony, Babiański Wojciech, Chańko Lech, Czarnowska Joanna, Janocha Grzegorz
    Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 360/2/2013
    Matematyka Poziom: 2Wariantowy Dla uczniów klasy TE
  69. Produkcja zwierzęca cz.III, Teresa Nałęcz-Tarwacka, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 03/2007
    Poziom: 3Podstawowy klasa III R
  70. Hotels Catering, Students Book (podręcznik), Virginia Evans, Jenny Dooley, Veronica Garza, Express Publishing
    Język angielski, Poziom: 3PodstawowyJęzyk obcy w gastronomii
  71. Zbiór korespondencji w języku angielskim dla zawodu technik hotelarstwa. Tomasz Staniszewski, Perfect
    Język angielski, Poziom: 3PodstawowyJęzyk obcy w hotelarstwie
  72. Career paths. Banking. (podręcznik), Virginia Evans, Ken Gilmore, Express Publishing         Język angielsk poziom: 3Podstawowy technik ekonomista
  73. Matura Focus 3. Students book. Sue Key, Vaughan Jones, Pearson
    nr dopuszczenia MEN: 672/3/2014
    Język angielski, Poziom: 3Podstawowy
  74. Matura Focus 3. Workbook. Daniel Brayshaw, Bartosz Michałowski, Pearson
    nr dopuszczenia MEN: 672/3/2014
    Język angielski, Poziom: 3Podstawowy
  75. Highly Recommended English. English for the hotel and catering industry 2. Intermediate. Students book (podręcznik)
    Alison Pohl, Trish Stott, Oxford University Press,                                                                                      język angielski Poziom: 3Podstawowy
  76. Highly Recommended English. English for the hotel and catering industry 2. Intermediate. Workbook (zeszyt ćwiczeń)
    Alison Pohl, Trish Stott, Oxford University Press
    język angielski, Poziom: 3Podstawowy
  77. Direkt neu 2B Podręcznik z ćwiczeniami + CD, Motta Giorgio Ćwikowska Beata, LektorKlett
    nr dopuszczenia MEN: 333/4/2012
    Język niemiecki, Poziom: 3PodstawowyTechnikum klasy 3
  78. Repetytorium maturalne i podręcznik do języka niemieckiego w liceum i technikum. Poziom podstawowy. Anna Kryczyńska- Pham, Joanna Szczęk, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 676/2014
    Język niemiecki, Poziom: 3Podstawowy
  79. MATeMAtyka 3 Podręcznik Zakres podstawowy, Babiański Wojciech, Chańko Lech, Czarnowska Joanna, Wesołowska Jolanta, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 378/3/2014
    Matematyka, Poziom: 3Podstawowy
  80. Gospodarka i rachunkowość w gastronomii, Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 16/2002
    Poziom: 3Podstawowy
  81. Przedsiębiorstwo gastronomiczne podręcznik, Kozłecka Barbara, Osowska Krystyna, Difin
    Poziom: 3Podstawowy
  82. Język angielski zawodowy w branży ekonomicznej Zeszyt ćwiczeń, Badowska-Kionka Joanna, WSiP
    Poziom: 3Podstawowy
  83. Księgowość i kalkulacja Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista technik rachunkowości
    Borowska Grażyna, Frymak Irena, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 61/2013
    Poziom: 3Podstawowy
  84. Sprawozdawczość i analiza finansowa, Grażyna Borowska, WSiP
    Poziom: 3Podstawowy technikum ekonomiczne
  85. Wybrane zagadnienia z etyki, psychologia społrecznej i socjologii pracy, D. Bagińska, K. Hamer, J. Wołoszyn, Format- AB
    nr dopuszczenia MEN: 4/02
    Poziom: 3Podstawowyklasa III TA, TGR
  86. Świadek Chrystusa w rodzinie Podręcznik do nauki religii dla klasy III liceum i technikum, Wydawnictwo Diecezjalne
    nr dopuszczenia MEN: AZ-4-01/10
    Religia Poziom: 3Podstawowy
  87. Biologia na czasie 2 Podręcznik z płytą CD Zakres rozszerzony, Dubert Franciszek, Kozik Ryszard, Krawczyk Stanisław
    Nowa Era, nr dopuszczenia MEN: 564/2/2013
    Biologia, Poziom: 3Wariantowyklasa IV technikum i III liceum
  88. Biologia na czasie 3 Podręcznik Zakres rozszerzony + Matura-ROM, Dubert Franciszek, Jurgowiak Marek, Marko-Worłowska Maria, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 564/3/2014
    Biologia, Poziom: 3Wariantowy uczniowie klasy 3 liceum i 4 technikum
  89. Geografia dla maturzysty Geografia Polski Zeszyt ćwiczeń Część 3 Zakres rozszerzony, Lenartowicz Barbara, Wilczyńska Ewa, Wójcik Marcin, Wydawnictwo Szkolne PWN
    Geografia Poziom: 3Wariantowy Klasy maturalne liceum i technikum
  90. Geografia dla maturzysty Geografia Polski Podręcznik Część 3 Zakres rozszerzony, Lenartowicz Barbara, Wilczyńska Ewa, Wójcik Marcin, Wydawnictwo Szkolne PWN
    nr dopuszczenia MEN: 610/3/2014
    Geografia, Poziom: 3Wariantowy Klasy maturalne technikum i liceum
  91. Ciekawi świata 2 Historia Podręcznik Część 2 Zakres rozszerzony, Ustrzycki Janusz, Ustrzycki Mirosław, Operon
    Historia, Poziom: 3Wariantowy klasa 3 LO
  92. Oxford Excellence for matura New exam builder Podręcznik z repetytorium do języka angielskiego, Quintana Jenny Sosnowska Joann, Oxford University Press
    nr dopuszczenia MEN: 345/1/2011
    Język angielski, Poziom: 3Wariantowyklasa III Liceum i III i IV Technikum grupy bardziej zaawansowane
  93. Repetytorium Maturalne. Poziom podstawowy. M.Umińska, B.Hastings,D.Chandler, R.Fricker, A.Bandis, B.Trapell
    Pearson
    nr dopuszczenia MEN: 696/2014
    Język angielski, poziom: 3Wariantowy uczniowie klas 2,3,4 zdających egzamin maturalny
  94. Matura 2015. Repetytorium maturalne. Poziom podstawowy i rozszerzony. M. Rosińska, L. Edwards, Macmillan,
    język angielski, Poziom: 3Wariantowydla uczniów klas 2,3,4
  95. Oxford Matura Trainer. Poziom rozszerzony. G.J.Manin, D.Gryca, M.Markowska, Oxford
    nr dopuszczenia MEN: 688/2/2014
    język angielski, Poziom: 3Wariantowyuczniowie zdający maturę na poziomie rozszerzonym
  96. Ponad słowami 3 Podręcznik Zakres podstawowy i rozszerzony z dostępem do Matura-ROM-u, Chmiel Małgorzata, Pruszczyński Robert, Równy Anna, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 425/5/2014
    Język polski, Poziom: 3Wariantowy klasa 3 Liceum zakres podstawowy i rozszerzony
  97. Matematyka 3 Podręcznik Zakres rozszerzony, Babiański Wojciech, Chańko Lech, Czarnowska Joanna, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 360/3/2014
    Matematyka Poziom: 3Wariantowy Dla uczniów klasy TE i AB liceum
  98. Odkryć fizykę Podręcznik z płytą CD Zakres podstawowy, Braun Marcin, Śliwa Weronika,  Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 447/2012
    Fizyka Poziom: 4Podstawowy
  99. Historia i społeczeństwo- przedmiot uzupełniający,część 1.Starożytność,seria: Odkrywamy na nowo
    Balicki,B. Burda, B. Halczak, R.Maciej Józefiak,T.Krzemiński, A. Niewęgłowska, A. Roszak, M. Szymczak, A. Toeplitz, Ilona Zaleska, OPERON
    Historia i społeczeństwo Poziom: 4 Podstawowy
  100. Repetytorium maturalne i podręcznik do języka niemieckiego w liceum i technikum. Poziom podstawowy.
    Anna Kryczyńska- Pham, Joanna Szczęk, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 676/2014
    Język niemiecki Poziom: 4Podstawowy
  101. Historia 3 Podręcznik Zakres rozszerzony, Burda Bogumiła, Operon
    nr dopuszczenia MEN: 27/04
    Historia,Poziom: 4WariantowyDla klasy 3 Liceum Ogólnokształcącego
  102.  Ciekawi świata 1 Historia Podręcznik Część 1 Zakres rozszerzony, Czaja Roman, Strzelecka Małgorzata, Wroniszewski Jan
    Operon
    nr dopuszczenia MEN: 478/1/2012
    Historia Poziom: 4Wariantowy Dla uczniów klas drugich , którzy wybrali historię w zakresie rozszerzonym.
  103. Direkt Repetytorium maturalne z płytą CD Język niemiecki Poziom rozszerzony, Ćwikowska Beata, Jaroszewicz Beata, Wojdat-Niklewska Anna, LektorKlett
    Język niemiecki, Poziom: 4Wariantowykontynuacja w klasie 4 TA język obcy zawodowy
  104. Wiedza o społeczeństwie część 1 Podręcznik Zakres rozszerzony, Smutek Zbigniew, Maleska Jan, Surmacz Beata
    Operon
    nr dopuszczenia MEN: 488/1/2012
    Wiedza o społeczeństwie, Poziom: 4Wariantowy Dla uczniów klas drugich , którzy wybrali WOS w zakresie rozszerzonym.
  105. Wiedza o społeczeństwie- zakres rozszerzony,część I i II, Zbigniew Smutek, Janusz Maleska, Beata Surmacz
    OPERON
    nr dopuszczenia MEN: 100/1/10/S ; 100/2/10/S
    Wiedza o społeczeństwie, Poziom: 4WariantowyDla uczniów klas drugich i trzecich Liceum Ogólnokształcącego
  106. To jest chemia 1-3 Podręcznik z płytą CD Zakres podstawowy, Hassa Romuald, Mrzigod Aleksandra, Mrzigod Janusz
    Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 438/2012.
    Chemia Poziom: 1Podstawowy Liceum i technikum
  107. Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych. Grażyna Koba, Migra
    nr dopuszczenia MEN: 536/2012
    Informatyka poziom: 1Podstawowy Liceum
  108. W Kościele,Praca zbiorowa, WAM
    Religia, Poziom: 1Podstawowy liceum
  109. W świecie Podręcznik i notes do religii, WAM
    nr dopuszczenia MEN: AZ-42-01/10-KR-6/13
    Religia Poziom: 2Podstawowy Liceum
  110. Historia i społeczeństwo- przedmiot uzupełniający,część 1.Starożytność,seria: Odkrywamy na nowo
    Balicki,B. Burda, B. Halczak, R.Maciej Józefiak,T.Krzemiński, A. Niewęgłowska, A. Roszak, M. Szymczak, A. Toeplitz, Ilona Zaleska, PERON
    Historia i społeczeństwo Poziom: 3PodstawowyKlasa 2 Liceum i Technikum
  111. Deutsch Repetytorium maturalne 2015 Podręcznik Poziom podstawowy, Serzysko Cezary, Drabich Nina, Gajownik Tomasz
    Pearson
    Język niemiecki Poziom: 3Podstawowy
  112. Jestem świadkiem Chrystusa w rodzinie, Zbigniew Marek, WAM
    Religia Poziom: 3Podstawowy
  113. Ciekawi świata 1 Historia Podręcznik Część 1 Zakres rozszerzony, Czaja Roman, Strzelecka Małgorzata, Wroniszewski Jan
    Operon
    nr dopuszczenia MEN: 478/1/2012
    Historia Poziom: 3Wariantowy Klasa 2 poziom rozszerzony
  114. Odkrywamy na nowo Historia Część 1 Podręcznik Zakres podstawowy, Burda Bogumiła, Halczak Bohdan, Józefiak Roman Maciej, Roszak Anna, Szymczak Małgorzata, Operon
    nr dopuszczenia MEN: 456/2012
    Historia Technikum Poziom: 1Podstawowy
  115. Odkrywamy na nowo Historia Część 2 Podręcznik Zakres podstawowy, Burda Bogumiła, Halczak Bohdan, Józefiak Roman Maciej, Roszak Anna, Szymczak Małgorzata, Operon
    nr dopuszczenia MEN: 456/2012
    Historia Technikum, Poziom: 1Podstawowy
  116. Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych.Grażyna Koba, Migra
    nr dopuszczenia MEN: 536/2012
    Informatyka Technikum, Poziom: 1Podstawowy
  117. Ekonomika i organizacja w gastronomii, Anna Grontkowska, Bogdan Klepacki, Format ab
    nr dopuszczenia MEN: 35/2008
    Poziom: 1PodstawowyTechnikum
  118. Ponad słowami 1 Język polski Podręcznik z płytą CD część 1, Chmiel Małgorzata, Kostrzewa Eliza, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 425/1/2012
    Język polski Poziom: 1Podstawowy Technikum
  119. MATeMAtyka 1 Podręcznik z płytą CD Zakres podstawowy i rozszerzony Babiański Wojciech, Chańko Lech, Ponczek Dorota
    Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 360/1/2011
    Matematyka Poziom: 1Podstawowy Technikum
  120. MATeMAtyka 1 Podręcznik, Babiański Wojciech, Chańko Lech, Ponczek Dorota, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 378/1/2011
    Matematyka Poziom: 1Podstawowy Technikum
  121. Marketing usług hotelarskich Podręcznik Stefański Adam Rea
    nr dopuszczenia MEN: 24/2007
    Technikum Poziom: 1Podstawowy
  122. Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw Część 1 Podręcznik Dębski Damian WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 17/2006
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  123. Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw Ćwiczenia Dębski Damian WSiP
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  124. Ekonomia i prawo w hotelarstwie Podręcznik, Wajgner Maria, Tylińska Renata, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 22/2007
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  125. Elementy prawa Podręcznik dla technikum ekonomicznego, Wajgner Maria, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 08/2005                                                                                                                                                   Poziom: 1Podstawowy  Technikum
  126. Ekonomika w rolnictwie, Jabłonka Krystyna, Kałuża Halina, Marcysiak Adam, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 32/2006
    Poziom: 1Podstawowy Technikum rolnicze
  127. Ekonomika w rolnictwie 2 Podręcznik do nauki zawodu, Jabłonka Roman, Mironiuk Anna, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 06/2007
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  128. Agrobiznes Podstawy przetwórstwa spożywczego, Lada Ewa Hanna, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 05/2008
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  129. Organizacja pracy w hotelarstwie część 1, Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 07/2008
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  130. Zbiór zadań do zajęć praktycznych do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik hotelarstwa
    Lewandowska Aleksandra, Rea
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  131. Sporządzanie napojów i potraw Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Podręcznik do nauki zawodu, Kmiołek Anna
    WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 21/2013
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  132. Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronimiczna część 1 Podręcznik, Kmiołek Anna, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  133. Rośliny ozdobne w architekturze krajobrazu cz.2, A. Bernaciak, J. Omiecka, W. Smogorzewska, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 15/2007
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  134. Rosliny ozdobne w architekturze krajobrazu cz.1, Zespół – E. Gadomska, P. Sikorski, M. Wierzba, Cz. Wysocki, W. Smogorzewska, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 23/2004
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  135. Ryczałt, karta podatkowa, podatkowa księga przychodów i rozchodów. Bożena Padurek, Copyright by Wydawnictwo Bożena Padurek
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  136. TOM III. Działalność recepcji. Część 1, Barbara Cymańska -Garbowska, Danuta Witrykus, Jadwiga Pietrus, Grzegorz Wolak, REA:
    Poziom: 1Podstawowy Działalność recepcji Technikum
  137. Podstawy hotelarstwa i usługi dodatkowe, Witold Drogoń, Bożena Granecka-Wrzosek, WSiP
    Poziom: 1Podstawowy Podręcznik do przedmiotów:1. Podstawy hotelarstwa 2. Usługi dodatkowe w hotelarstwie, Technikum
  138. Podstawy architektury krajobrazu. Cz.II, E.Gadomska, A. Różańska, D. Sikora, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 18/2005
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  139. Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3, Marzanna Zienkiewicz, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  140. Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności, Anna Kmiołek, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  141. Podstawy hotelarstwa i usługi dodatkowe, Tomasz Kompanowski, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  142. Obsługa gości w recepcji, Tomasz Kompanowski, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  143. Rezerwacja usług hotelarskich, Tomasz Kompanowski, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 1Podstawowy Technikum
  144. Religia 1 Moje miejsce w Kościele Podręcznik, Święty Wojciech
    nr dopuszczenia MEN: AZ-41-01/10-PO-1/11
    Religia Poziom: 1Podstawowy Technikum
  145. Jestem świadkiem Chrystusa w świecie 2 Podręcznik Drogi świadków Chrystusa Jestem świadkiem Chrystusa w Kościele 1
    Zbigniew Marek. Wam
    nr dopuszczenia MEN: AZ-4-01/1
    Religia Poziom: 1Podstawowy Technikum
  146. Wiedza o społeczeństwie Podręcznik Zakres podstawowy, Smutek Zbigniew, Maleska Jan, Operon
    nr dopuszczenia MEN: 407/2011
    Wiedza o społeczeństwie Poziom: 1PodstawowyTechnikum
  147. Matura Focus 2. Students book., Sue Key, Vaughan Jones, Pearson
    nr dopuszczenia MEN: 672/2/2013
    Język angielski Poziom: 2Podstawowy Technikum
  148. Marketing usług hotelarskich Poradnik metodyczny, Stefański Adam, Rea
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  149. Agrobiznes Zarządzanie firmą Podręcznik, Niedzielski Eugeniusz, Łapińska Anna, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 84/98
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  150. Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw Część 1 Podręcznik, Dębski Damian, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 17/2006
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  151. Agrobiznes Podstawy rachunkowości, Czerwińska-Kayzer Dorota, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2010
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  152. Marketing usług hotelarskich Podręcznik, Stefański Adam, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 24/2007
    Poziom: 2Podstawowy technikum
  153. Obsługa gości konsumentów 2 podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych, Szajna Renata, Ławniczak Danuta, Ziaja Alina, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 31/2008
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  154. Organizacja pracy w hotelarstwie 2, Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 25/2008
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  155. Organizacja pracy w hotelarstwie część 1, Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 07/2008
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  156. Zasady żywienia Podręcznik Część 1, Czerwińska Dorota, WSiP
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  157. Rosliny ozdobne w architekturze krajobrazu cz . Iv, Piotr Latocha, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 26/2006
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  158. Rośliny ozdobne w architekturze krajobrazu cz. III, Piotr Latocha, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 22/2005
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  159. Rachunkowość przedsiębiorstw, Bożena Padurek, wyd. Bożena Padurek
    nr dopuszczenia MEN: 33/2007
    Poziom: 2PodstawowyTechnikum
  160. Część 1. Podstawy hotelarstwa (wyd.2, zmienione), Czesław Witkowski, AlmaMer Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Warszawie
    Technikum, Poziom: 2Podstawowy
  161. Urządzanie i pielęgnacja obiektów architektury krajobrazu cz I, II, II, E.Gadomska, Fortuna i inni, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 10/2005
    Poziom: 2Podstawowy Technikum
  162. Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3, Marzanna Zienkiewicz, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 2Podstawowy Przedmiot: Wyposażenie zakładów gastronomicznych klasa 2 Technikum
  163. Podstawy architektury krajobrazu. Cz.II, E.Gadomska, A. Różańska, D. Sikoram , Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 18/2005
    Technikum Poziom: 2Podstawowy
  164. Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2, Anna Kmiołek, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Poziom: 2Podstawowy technikum
  165. Zasady Żywienia, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska
    WSIP
    nr dopuszczenia MEN: 2013                                                                                                                                                TechnikumPoziom: 2Podstawowy
  166. Kadry i płace, Bożena Padurek, Wydawnictwo Bożena Padurek
    nr dopuszczenia MEN: 2014
    Technikum Poziom: 2Podstawowy
  167. Usługi żywieniowe w hotelarstwie Bożena Granecka Wrzosek, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    technikum Poziom: 2Podstawowy
  168. Organizacja pracy służby pięter , Witold Drogoń, Bożena Granecka-Wrzosek, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Technikum Poziom: 2Podstawowy
  169. Jestem świadkiem Chrystusa w świecie 2 Podręcznik Drogi świadków Chrystusa , WAM
    nr dopuszczenia MEN: AZ-4-01/1
    Religia Poziom: 2Podstawowy technikum
  170. W świecie Podręcznik i notes do religii, WAM
    nr dopuszczenia MEN: AZ-42-01/10-KR-6/13
    Religia Poziom: 2Podstawowy Technikum
  171. To jest chemia 1 Podręcznik Chemia ogólna i nieorganiczna Zakres rozszerzony, Litwin Maria, Styka-Wlazło Szarota, Szymońska Joanna, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 581/1/2012
    Chemia Technikum Poziom: 2Wariantowydla uczniów wybierających chemię w zakresie rozszerzonym wg nowej podstawy programowej
  172. Obsługa informatyczna w hotelarstwie podręcznik z płytą CD, Milewska Mariola, Stasiak Andrzej, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 31/2010
    Technikum Poziom: 2Wariantowy Propozycja dla klasy II
  173. Ekonomika i organizacja w gastronomii Anna Grontkowska, Bogdan Klepacki, Format ab
    nr dopuszczenia MEN: 35/2008                                                                                                                                                Poziom: 3Podstawowy technikum
  174. Career Paths Accounting Taylor John, Peltier Stephen, Express Publishing
    Język angielski Poziom: 3Podstawowy Technikum
  175. Ponad słowami 2 Język polski Podręcznik Część 2 Zakres podstawowy i rozszerzony, Chmiel Małgorzata, Mirkowska-Treugutt Ewa, Równy Anna, Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 425/4/2013 Język polski Technikum Poziom: 3Podstawowy
  176. Marketing usług hotelarskich Poradnik metodyczny, Stefański Adam, Rea
    Poziom: 3Podstawowy Technikum
  177. Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw Podręcznik Część 2, Dębski Damian, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 31/2006
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  178. Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw Podręcznik Część 2, Dębski Damian, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 31/2006
    Technikum, Poziom: 3Podstawowy
  179. Agrobiznes Podstawy rachunkowości, Czerwińska-Kayzer Dorota, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2010
    Technikum, Poziom: 3Podstawowy
  180. Marketing usług hotelarskich Podręcznik, Stefański Adam, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 24/2007
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  181. Finanse przedsiębiorstw systemu bankowego budżetowego ubezpieczeń Podręcznik, Jarocka Ewa, Difin
    nr dopuszczenia MEN: 45/03
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  182. Gospodarka i rachunkowość w gastronomii, Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 16/2002
    technikum Poziom: 3Podstawowy
  183. Organizacja pracy w hotelarstwie 2, Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 25/2008
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  184. Organizacja pracy w hotelarstwie część 1, Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata, Rea
    nr dopuszczenia MEN: 07/2008
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  185. Zbiór zadań do zajęć praktycznych do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik hotelarstwa
    Lewandowska Aleksandra, Rea
    Technikum, Poziom: 3Podstawowy
  186. Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz, Kmiołek Anna, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 65/2013
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  187. Usługi gastronomiczne Kwalifikacja T.15.3 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
    Kmiołek Anna, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  188. Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych
    Kmiołek Anna,WSiP
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  189. Podstawy architektury krajobrazu. Cz.III, E.Gadomska, Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 2011
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  190. Organizacja produkcji gastronomicznej,Anna Kmiołek,WSIP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  191. Usługi gastronomiczne,Anna Kmiołek,WSIP
    nr dopuszczenia MEN: 2013
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  192. Rachunkowość finansowa,Padurek Bożena,Wydawnictwo Bożena Padurek,
    nr dopuszczenia MEN: 2014
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  193. Rozliczenia podatkowe,Bożena Padurek,Wydawnictwo Bożena Padurek
    nr dopuszczenia MEN: 2014
    Technikum Poziom: 3Podstawowy
  194. Jestem świadkiem Chrystusa w rodzinie 3,Zbigniew Marek,WAM
    nr dopuszczenia MEN: AZ-4-01/1
    Technikum,Poziom: 3Podstawowy
  195. Abitur Język niemiecki Repetytorium maturalne Podręcznik Poziom podstawowy,Szczęk J , Kryczyńska-Pham A,WSiP
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  196. Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw Podręcznik Część 2,Dębski Damian,WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 31/2006
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  197. Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw Podręcznik Część 2,Dębski Damian,WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 31/2006
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  198. Agrobiznes Podstawy rachunkowości, Czerwińska-Kayzer Dorota, WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 2010
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  199. Marketing usług hotelarskich Podręcznik,Stefański Adam,Rea
    nr dopuszczenia MEN: 24/2007
    Technikum,Poziom: 4Podstawowy
  200. Prowadzenie działalności gospodarczej podręcznik do nauki zawodu Gorzelany Teresa, Aue Wiesława,WSiP
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  201. Gospodarka i rachunkowość w gastronomii,Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata,WSiP
    nr dopuszczenia MEN: 16/2002
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  202. Rosliny ozdobne w architekturze krajobrazu cz. V,Anna Nizińska, Antoni Maśka, Edyta gadomska,Hortpress
    nr dopuszczenia MEN: 16/2008
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  203. Technik hotelarstwa. Organizacja pracy w hotelarstwie. Skrypt do nauki zawodu.,Sylwia Oparka, Teresa Nowicka,MARIA
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  204. Jestem świadkiem Chrystusa w rodzinie,Zbigniew Marek,WAM
    Technikum Poziom: 4Podstawowy
  205. Matematyka poziom podstawowy,Wojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz Janocha,Nowa Era
    nr dopuszczenia MEN: 378/2/2013                                                                                                                             poziom: 2Podstawowy